אי סבילות למזון

אי סבילות למזון

הגדרה

אי סבילות למזון אינה אלרגיה, והיא מתבטאת לרב בנפיחות בטנית, שלשול, ריבוי גזים ואי נוחות בטנית. למרות שלא מדובר בתופעה מסוכנת, הרי שאי הנוחות הנלוות עלולה לפגוע מאד באיכות החיים.

אבחון

ניתן לאבחן אי סבילות ללקטוז (סוכר חלב) , פרוקטוז ( סוכר פירות) וסורביטול ( ממתיק) בתבחיני נשיפה. לשם אבחון של אי סבילות למיני מזונות אחרים יש צורך בשיטות אחרות, כדיאטות מיוחדות, הניתנות על ידי דיאטניות מוסמכות בהתאם להוראות הרופא.

טיפול

הטיפול באי סבילות למזון כולל המנעות מסוגי המזון הגורמים לתופעות או טיול תרופתי באנזימים החסרים ( למשל באי סבילות ללקטוז)..